The Haunting Presence – The Haunting Presence

The Haunting Presence – The Haunting Presence
Hell’s Headbangers Records, 2015

The Haunting Presence bracht deze Ep vorig jaar al uit, maar nu is die door Hell’s Headbangers Records opnieuw uitgebracht. De reden is volgens mij vrij simpel: het plotse succes van bands uit de “Black Twilight Circle”, met bands als
Arizmenda, Ashdautas en Volahn, die heersers als mezelf natuurlijk op eerste editie cassette staan hebben, net als diegenen die mijn woorden destijds serieus namen en alles meteen besteld hebben zodat ze nu geen honderden euro’s hoeven te betalen voor kvlt-spul op Ebay. Hoe dan ook, dit is The Haunting Presence, de creatie van de entiteit genaamd THP (waar zou dat nu toch voor staan …).

Goed, The Haunting Presence dus. Deze “band” staat garant voor bestial blackmetal, genre Beherit, maar dan in de stijl van de meeste Nuclear War Now!-uitgaves. Een Scandinavisch gestemde oerdeath-gitaar met drumartillerie van menig war metalband, en een bezeten strot die de meest vunzige frequenties veruitwendigt. De sfeer wordt tot in het demonische gedreven door allerhande oldschool effecten, zonder dat het gedateerd klinkt of kitscherig overkomt, iets wat algemeen wel het geval is bij bands uit de zwarte cirkel. Horror allround dus, met een H.P. Lovecraft-onderstroom, zij het niet zo subtiel of doordacht (darkness, darkness, darkness). Alsof dat iemand wat kan schelen, hoort u mij denken. Alle retoriek op een stokje met een verschrompeld hoofd bovenop, dit is best goed. Necrophagia-fans weten weer wat gedaan de komende uren.

Tracklisting
The Haunting Presence

  1. The Deity of Darkness
  2. Tampering with the Patience of Unknown Energies
  3. Arsenic for this Pathetic Existence
  4. Continuously Assaulted by Spirits
  5. The Ultimate Climax of Darkness
  6. The Deity of Destruction

Line-up :

  • THP

Links: