Yodok III – The Sky Flashes. The Great Sea Yearns

Yodok III – The Sky Flashes. The Great Sea Yearns
Tonefloat, 2015

Yodok III, 2014:
“Man, ik wou dat ik veel meer tijd maakte voor dit soort van muziek …”
. Een jaar verder, een plaat verder, en ja hoor, “Man, ik wou dat ik veel meer tijd maakte voor dit soort van muziek …”. Het mag geen naam hebben, de mate waarin dit soort van zinvolle waanzin in staat is om geesten te verrukken. “A New Wave Of Jazz”, de naam die het kind kreeg, alsof het er toe doet. Avantgarde metalheads, out of the boxisten, freaks, let op.

Ongeëvenaard is de schoonheid waarmee Yodok III een toonhoogte respecteert in zijn zijn. Of haar zijn, afhankelijk van het perspectief op een toon. Zoals Aphex Twin een loop adoreert, zoals Sunn o))) een drone in alle intimiteit incarneert, zo verwezenlijkt Yodok III de evolutie van een noot tot een toon. Los van de dark ambient-fetish die tegenwoordig ronddwaalt op Zware Metalen, is dit een niveau verregaander en overstijgend. Beeld je een afterparty in met de leden van GY!BE, waar ze achteroverleunend mijmeren over liefde, een bolus van een kilo en compleet onafhankelijk van seksualiteit onaneren, terwijl ze sterrenbeelden sorteren op basis van originaliteit. Neen, gemakkelijk is het niet, net zo min als het eenvoudig is om deze cinematografische odyssee om te buigen in woorden.

Ik sluit af met de woorden flugabone, meta, transcenderend en tijdloos. Met metal heeft dit geen zak/reet te maken, met bovenmenselijke ervaringen die sommige metalheads zoeken des te meer. Zet dit op tijdens seksuele ervaringen, of zoals ik doe: als je droomt van een toekomst waarin je leven weer zin zal hebben. U zult er geen spijt van hebben. De groeten aan je vrouw.

Zoen,
Bart.

Tracklisting
Yodok III

  1. watching the stone of celestial flaw rush down
  2. in a realm of wander behold the fleeting shadows exclaim in delight
  3. for seconds he felt the grandeur of devastation
  4. together we transcend into this wreckage called heart

Line-up :

  • Tomas Ja?rmyr – drums
  • Kristoffer Lo – tuba, flugabone
  • Dirk Serries – gitaar

Links: