Entrails – Obliteration

Entrails – Obliteration
Metal Blade Records, 2015

Weinig hedendaagse bands die zo’n overtuigende muziek maken met niets dan kettingzagen als het Zweedse Entrails. Door net dat tikkeltje betere nummers te schrijven dan hun concurrenten staken The Tomb Awaits en zeker het smerige Tales from the Morgue met kop en schouders boven het gros van de old schooldeath releases uit. Op Obliteration is dat minder het geval, daarvoor is het album net iets te generiek.

Entrails brengt op dit album uiteraard wat je mag verwachten van een Zweedse deathmetalband. De stempel die Entombed heeft gedrukt op vele duizenden bands is ook hier alomtegenwoordig. Dankzij het werk van Dan Swanö achter de knoppen klopt het geluid ook als een Bloodbath-bus, helder maar met een smerig randje. Verder zijn hier chugs, grunts, riffs en fijne solo’s te vinden. Op No Cross Left Unturned, The Grotesque en zeker Bonestorm zijn de nummers bovendien catchy en heel aanstekelijk.

Probleem is dat minstens de helft van het album bestaat uit generieke filler, nummers die leuk klinken maar er niet in slagen van het verschil te maken in het overaanbod van gelijkaardige releases. Na vier albums in vijf jaar hoeft dit op zich niet te verbazen, maar het is zonde want er is hier zeker 50% van een heel erg goed album te vinden. Hopelijk denken ze volgende keer ook aan de andere 50%.

Tracklisting:
 Entrails - Obliteration

  1. No Cross Left Unturned
  2. Epitome of Death
  3. Beyond the Flesh
  4. The Grotesque
  5. Obliterate
  6. Skulls
  7. Midnight Coffin
  8. Bonestorm
  9. Abyss of Corpses
  10. Re-Animation of the Dead

Line-up:

  • Jocke Svensson – vocalen, bas
  • Adde Mitroulis – drums
  • Penki – gitaar
  • Jimmy Lundqvist – gitaar

Links: