Valkyrie – Shadows

Valkyrie – Shadows
Relapse Records, 2015

Valkyrie is ook zo’n bandnaam die veel in gebruik is. In dit geval gaat het om de doomrock band uit Virginia, actief sinds 2002. Maar liefst zeven jaar na het tweede album Man of Two Visions, dat dan weliswaar drie keer is uitgebracht, zijn we met Shadows pas toe aan album nummer drie. Maar met de kwaliteit die geboden wordt, is dit het wachten meer dan waard geweest.

Valkyrie is een band die om de gebroeders Adams draait, de heren van de ritmesectie worden regelmatig vervangen. Peter Adams is sinds 2008 toegetreden tot Baroness, wat wellicht ook een reden kan zijn voor het niet zo snel uitbrengen van nieuw plaatwerk. Beide heren nemen op dit album zowel de mooie zang als ook de gitaarpartijen voor hun rekening. Dat resulteert regelmatig in mooie twin-partijen, iets wat je binnen het doom wereldje niet zo heel vaak tegenkomt. Er hangt een behoorlijke Pentagram, ten tijde van de “vintage days”, sfeer over de meeste nummers, maar het gitaargeluid is beduidend steviger. Het album bevat zeven nummers, die elk zo’n beetje rond de zes minuten klokken. Het luistert allemaal buitengewoon lekker en relaxed weg. Doomrock van hoge kwaliteit!

Een uitstekend album dat een prima kans maakt om in de jaarlijstjes te komen. Hopelijk hoeven we niet opnieuw zo lang te wachten op een nieuw album.

Tracklisting:
Valkyrie - Shadows

  1. Mountain Stomp
  2. Golden Age
  3. Temple
  4. Shadow of Reality
  5. Wintry Plaines
  6. Echoes (Of the Ways We Lived)
  7. Carry On

Line-up:

  • Jake Adams – Zang, Gitaar
  • Peter Adams – Zang, Gitaar
  • Alan Fary – Bas
  • Warren Hawkins – Drums

Links: