FM – Hoeroes And Villains

FM – Hoeroes And Villains
Frontiers Music, 2015

In het jaar dat FM zijn dertigste verjaardag viert komt de band met hun negende langspeler getiteld Heroes And Villains. Een krap uurtje melodische rock volgens het bekende recept. Een gladde productie, aanstekelijke melodieën, achtergrondkoortjes en lekkere gitaarsolo’s die thuis op je luchtgitaar makkelijk mee te spelen zijn.

Twaalf nummers treffen we op Heroes And Villians waarbij de meeste van die tracks, hoewel van goede kwaliteit, inwisselbaar zijn. Enkele nummers springen er echter uit, zoals Fire & Rain waarbij overduidelijk leentjebuur is gespeeld bij het Joe Cocker-nummer Woman To Woman (Dezelfde riff is ook gebruikt door Dr. Dre). Ook Life Is A Highway is zo’n uitschieter. Het nummer doet me denken aan Summertime Girls van Y&T met z’n vrolijke melodieën en achtergrondzang in het refrein. Shape I’m In doet qua melodie gelijk denken aan de befaamde jaren 80. Het is een lekker vrolijk, pop-achtig en goed in het gehoor liggend nummer, die in diezelfde jaren 80 ongetwijfeld een grote hit had kunnen opleveren.

Steve Overland en kornuiten hebben met Heroes And Villians een aardige toevoeging geleverd aan het melodieuze rock genre. Hoogtepunt van het album ligt absoluut aan het begin. Had de band twee of drie nummers geschrapt, had dat het album waarschijnlijk een hogere score opgeleverd. Een ruime voldoende is echter nog steeds op z’n plek!

Tracklisting:
 FM - Hoeroes And Villains

  1. Digging Up The Dirt
  2. You’re The Best Thing About Me
  3. Life Is A Highway
  4. Fire & Rain
  5. Incredible
  6. Call On Me
  7. Cold Hearted
  8. Shape I’m In
  9. Big Brother
  10. Somedays I Only Want To Rock & Roll
  11. I Want You
  12. Walking With Angels

Line-up:

  • Steve Overland – Zang & Gitaar
  • Jim Kirkpatrick – Gitaar
  • Jem Davis – Keyboards
  • Merv Goldsworthy – Bas
  • Pete Jupp – Drums

Links: