Mortuary Drape – Spiritual Independence

Mortuary Drape – Spiritual Independence
Iron Tyrant, 2014

Als er dan na tien jaar opeens weer een teken van leven verschijnt van het legendarische Mortuary Drape gaat menig hartje toch nog net wat sneller kloppen. Deze Italiaanse pioniers in de eerste golf blackmetal begonnen reeds in 1986 met de eerste stappen waarbij alles nog nieuw was en er nog geen duizend en één substromingen bestonden. Al die tijd zijn ze dat old school geluid trouw gebleven en ook op dit album is dat niet anders.

Na het clichématige intro dat de duistere sfeer moet scheppen zijn we onderweg. Wat we voorgeschoteld krijgen is ouderwetse black van het eerste uur. Geen technische tierelantijnen of duistere maalstromen met oneindige blastbeats maar ouderwetse nummers met kop en staart. Tussen de instrumenten hoor je de ruimte om te ademen en is iedere muzikant te onderscheiden. Zelfs de bas is duidelijk te onderscheiden en heeft een meerwaarde door niet enkel de onderste laag te spelen. Bovenop de riffs komen sfeervolle solo’s terug en ook hier en daar wat clean gitaarwerk aangevuld met de goed verstaanbare rasp van drummer en zanger Wildness Perversion die weet hoe hij de muziek moet voorzien van de juiste fills.

Voel je je in de stemming voor wat pre-nineties black dan is het dit een album dat je zeker zal terugvoeren naar die begindagen. De tijd dat het occulte nog niet compleet was uitgemolken en Worship Him een hoogtepunt was qua duisternis liggen ver achter ons maar Mortuary Drape doet dit moeiteloos herleven.

Mortuary Drape
Tracklisting:

  1. The Hiss
  2. Lithany
  3. Once I Read (Marble Tomb)
  4. Natural Death (1930-2011)
  5. Mortal Remains (Your Bones)
  6. Immutable Witness
  7. Black Candle
  8. Ignis Fatuus (Deaf Space)
  9. 1600 Gnostic Year
  10. Spiritual Independence (The Farewell)

Line-up:

  • Wildness Perversion – Drum, Zang
  • DC – Gitaar
  • SC – Bas
  • SR – Gitaar

Links: