Path Of Desolation – Soaked Jester

Path Of Desolation – Soaked Jester
Eigen beheer, 2015

In juni vorig jaar brachten deze Zwitsers de ep Soaked Jester uit. Pas in mei van dit jaar wordt hij bij Zware Metalen aangeboden. En ik dacht altijd dat de uurwerken uit Zwitsers precies waren en nooit achterliepen. Dat deze hier toch besproken wordt is gelegen in het feit dat de kwaliteit te hoog ligt om genegeerd te worden.

De zes heren spelen melodieuze deathmetal en doen dat met hoorbaar speelplezier en vakmanschap. Heerlijk melodieuze riffs worden afgewisseld met goede en krachtige vocalen. Qua sfeer is het te vergelijken met de eerste twee van In Flames. De keyboards staan niet hard in de mix maar vullen hier en daar slechts aan. In het afsluitende The Word bijvoorbeeld heb je eigenlijk een koptelefoon nodig om deze enigszins te horen. In dit nummer vindt ook een goede mix plaats van screams en cleane vocalen. Een gedurfde combinatie maar wel een die slaagt en waarbij de (onderhuidse) agressie overeind blijft.

Ervaring werd door de bandleden opgedaan in Xicon en Circle Of Execution (voor wie het wat zegt) en voor de mix tekende Anna Murphy (o.a. Eluveitie). Mede daardoor klinkt het geheel bovengemiddeld goed. Path Of Desolation gaat, als het deze kwaliteit weet vast te houden, een mooie toekomst tegemoet. Daar kan je de klok op gelijk zetten.

Tracklisting:

Path Of Desolation - Soaked Jester

  1. Rest In Your Fears
  2. Soaked Jester
  3. The Word

Line-up:

  • Dave – Vocalen
  • Steve – Gitaar
  • Allan – Gitaar
  • Grant- Basgitaar, achtergrondvocalen
  • Nipo – Keyboards
  • Loïc – Drums

Links: