De La Muerte – De La Muerte

De La Muerte – De La Muerte
Bakerteam Records, 2015

Een Spaanse naam, maar de namen van de leden en het label doen anders vermoeden. Een nieuwe Italiaanse hardrockspeler die met een selftitled debuut uitpakt. Het doet een mens vrezen voor het ergste, maar eigenlijk is het allemaal nog goed te doen bij De La Muerte.

Deze band brengt een vrij constante groove aan en maakt ook dat het allemaal vrij goed blijft rollen. Instrumentaal komen we hier en daar een mooi solomoment tegen en het is ook vooral de krachtige en heldere zang van Gianluca die dit debuut goed samenhoudt. Groovemetal met ook lichtjes wat attitude en catchiness door de backings die hier en daar optreden (en me niet echt bevallen), maar dit leunt door de zang en melodische inval eveneens aan bij melodische heavy metal. Een mix die ongetwijfeld wel publiek zal vinden, maar ik heb er eigenlijk na enkele tracks al genoeg van. Hier zit naar mijn gevoel wat te weinig afwisseling in, de songs lijken erg op mekaar, de drumbasis blijft vaak wat te oppervlakkig en de songs wat te simplistisch. Leuk wel dat er een swinger als Die ‘n’ Roll te vinden is in het midden van de plaat die overgaat naar het rustigere I’m Not A Legend.

Desalniettemin een plaat uit Italië die eens een andere stijl mengt met de traditionele hardrock en het ook brengt met een prima geluid. Iets meer diepgang en afwisseling in de nummers en het zit wel goed, dit groepje Italianen kan immers prima musiceren en bezit een stevige zanger.

Tracklisting:

De La Muerte – De La Muerte

  1. Tequila Funeral
  2. Fallen Angel
  3. Silver Bullet
  4. Desaparecido
  5. Die ‘n’ Roll
  6. I’m Not A Legend
  7. Secret Witness
  8. Malaguegna Salerosa
  9. I’m Alive!
  10. Sorrow

Line-up:

  • Gianluca Mastrangelo – Zang
  • Gianluca Quinto – Gitaar
  • Christian D’Alessandro – Gitaar
  • Claudio Michelacci – Bas
  • Luca Ciccotti – Drums

Links: