Ghost Bath – Moonlover

Ghost Bath – Moonlover
Northern Silence Productions, 2015

De Chinese tekens bij de namen van de bandleden doet vermoeden dat Ghost Bath een Chinese band is en dat werd effectief ook een tijdje gedacht. Het gaat echter om een viertal uit North Dakota met namen die verre van Chinees zijn: Jamie, Taylor, Donnovan en Dennis. Dat zijn ook effectief de namen die onderaan in wat andere tekens zijn opgenomen. De vier heren brengen melancholische black en het is eraan te horen dat deze staat grenst aan Canada. Moonlover is hun tweede langspeler.

Voer voor de fijnproevers en liefhebbers van Canadese atmosferische black, met eveneens een vrij ruwe productie maar een ongelofelijke emotie bij momenten. Ghost Bath weet hoe aangrijpende melancholische black moet klinken, met genoeg drum- en gitaarstuwkracht (toch meestal), maar zeker ook met melodieën die hypnotiserend overkomen en lekker de diepte in banen. Misschien dat de drum net iets te stevig naar voren komt in de mix, maar van dit pak effect op de vocale weemoed valt absoluut te genieten. Er wordt ook afgewisseld met tracks die wat sfeervolle akoestiek en raakvlakken met post-rock vertonen. Zo krijg je ademruimte met Beneath The Shade Tree en The Silver Flower Pt. 1, maar vanaf The Silver Flower Pt. 2 start de band weer met een pak melodische diepgang en emotionele geladenheid voor de afsluitende tracks.

Liefhebbers van het betere atmosferische en melancholische uit Noord-Amerika en Canada moeten deze maar eens wat speelbeurten geven. Ghost Bath levert met deze tweede plaat een knap staaltje melancholie af waar heel wat in terug te vinden is. Proberen, die handel!

Tracklisting:

Ghost Bath - Moonlover

  1. The Sleeping Fields
  2. Golden Number
  3. Happyhouse
  4. Beneath The Shade Tree
  5. The Silver Flower Pt. 1
  6. The Silver Flower Pt. 2
  7. Death and The Maiden

Line-up:

  • ?? – Bas
  • ?? – Drums
  • ??? – Gitaar, zang
  • ??? – Zang, gitaar, piano

Links: