Smokin’ Aces – 24/7

Smokin’ Aces – 24/7
Eigen Beheer, 2014

Het Finse Smokin’ Aces is in 2009 begonnen als een duo-project, zonder duidelijke muzikale richting. Na circa drie jaar wist de band welke richting het op wilde en begon de band een live reputatie op te bouwen terwijl er ondertussen nummers werden geschreven. Vijf jaar later is er een debuut EP met de naam 24/7.

Op Facebook staat dat de heren beïnvloed zijn door de muziek van de afgelopen vijf jaar. Ik vind het echter meer klinken als muziek van dertig jaar geleden. Bands als Skid Row, Ratt, Bon Jovi en zelfs een vleugje Guns ‘N’ Roses weerklinken allemaal in de vijf nummers die we op deze EP aantreffen. Melodieuze rock met een ietwat ruig randje dus. Is Smokin’ Aces vernieuwend? Nee. De gitaarsolo’s klinken zoals vele anderen en ook de refreinen en riffs klinken bekend. Echter is de uitvoering van dit alles wel erg goed gedaan. Ruim 20 minuten is het een feest der herkenning zonder gekopieerd te klinken.

24/7 is een ideale EP om te draaien als je vrolijk wilt worden. Smokin’ Aces laat op deze EP horen dat de tachtiger jaren nog steeds lekker kunnen klinken. Je haren in een permanentje dus en je luchtgitaar weer opzoeken, want je kan weer helemaal los gaan.

Tracklisting:
 Smokin’ Aces - 24/7

  1. The Ruckus
  2. 24/7
  3. Hooked On You
  4. Tomorrow We Die
  5. You Take My Breath Away

Line-up:

  • Anthony Dawoud – Zang & Gitaar
  • Julian McGourty – Gitaar
  • Eemi Lamberg – Bas
  • Mauri Tenhola – Drums

Links: