Nocternity – Harps of The Ancient Temples

Nocternity – Harps of The Ancient Temples
Iron Bonehead Productions, 2015

Diep in de ondergrond van Hellas vind je vreemde schepselen terug. Nocternity is één van de obscure Griekse creaties uit eind jaren 90 en dwaalt nog steeds rond. Het trio lanceert dit jaar een derde full-length, na twaalf jaar vol splits en ep’s. Dit is blackmetal, maar van een onvoorstelbaar doffe, ondergrondse, trage en lome soort.

Het tempo kan soms wel eens wat opgeschroefd worden, zoals op Titans, maar de focus van dit trio blijft over de ganse lijn hetzelfde: het brengen van erg eentonige doffe black die stapsgewijs voorttrekt en waar met wat schaduwgegrom en donkere melodie op ingespeeld wordt. Ik vind het eigenlijk doodsaai, maar moet toegeven dat een B.O.D.D. of Blood Rite Tree me bijvoorbeeld wel even mee in de stemming krijgt. Slepende stofblackmetal die gericht is op het psyche en soms in zijn opzet slaagt. Jammer genoeg lukt het deze Grieken het merendeel van de tijd niet, want veel tracks zijn gewoon te langdradig en de verdieping laat gewoon te lang op zich wachten.

Enerzijds dus immens simplistisch en een enorme hoop aan eenheidsworst, maar anderzijds bereiken deze Grieken met hun obscuur lo-fi gesleep af en toe hun doel wel. Te vaak bekruipt me nog het gevoel dat dit gewoon dodelijk saai is, met af en toe een lekker moment. Puur op het gevoel geef ik aldus volgende score.

Tracklisting:

Nocternity – Harps of The Ancient Temples

  1. The Black Gates
  2. Harps of The Ancient Temples
  3. Titans
  4. River of Woe
  5. B.O.D.D.
  6. Blood Rite Tree
  7. Opaline Eye of Death
  8. Andromeda

Line-up:

  • K.D. – Gitaar, bas
  • W. – Zang
  • N.S. – Drums

Links: