Osculum Infame – The Axis Of Blood

Osculum Infame – The Axis Of Blood
Batllesk’rs Poductions, 2015

Het Franse Osculum Infame heeft een roemrucht verleden want er hangt een zweem van national-socialisme overheen. De band werd opgericht in 1992 en na een aantal demo’s kwam in 1997 het debuut Dor-Nu-Fauglith uit. Enkele jaren ontmantelde de band zichzelf om vier jaar later uit haar as te verrijzen. Dit jaar verscheen de tweede volledige cd The Axis Of Blood. Ook hierop wordt gewacht gemaakt van NSBM maar de band geeft daar geen fuck om. Laten wij dat dan ook niet doen en de band beoordelen op haar muziek.

Het eerste wat daaraan opvalt is dat het vrij modern klinkt, zowel qua sound als qua songstuctuur. Er gaat een naargeestige sfeer van het geheel uit, vergelijkbaar met pak ‘em beet, Watain. Voeg daaraan een flinke dosis waanzin en occultheid en geïnteresseerden weten genoeg: Osculum Infame mag als een verrijking van de hedendaagse blackmetal en de Franse scene in het bijzonder gezien worden. Niet overtuigd door deze woorden, luister dan naar Absolve Me Not.

Het geheel lijkt live ingespeeld te zijn, de gitaren althans want die piepen af en toe flink. Gelukkig is er een goed evenwicht gevonden tussen stukken met dissonante akkoorden en melodieuze stukken. Die laatste worden gelukkig wel naar de verrotting gezongen door enkel smerige zanglijnen.

Omdat Satan geen onderscheid maakt tussen blank, zwart, jood of atheïst is The Axis Of Blood aan iedere blackmetalliefhebber aan te raden.

Tracklisting:

Osculum Infame - The Axis Of Blood

  1. ApokalupVI
  2. Cognitive Perdition Of The Insane
  3. Kaoist Serpentis
  4. My Angel
  5. Absolve Me Not
  6. Let There Be Darkness
  7. Inner Falling Of The Glory Of God
  8. White Void
  9. Asphyxiated Light
  10. I In The Ocean Of Worms
  11. Solemn Faith

Line-up:

  • D. Deviant – Vocalen
  • Dispater – Gitaar
  • I.L. – Gitaar
  • S. RV. F. – Basgitaar
  • Malkira – Drums

Links: