Libido Fuzz – Kaleido Lumo Age

Libido Fuzz – Kaleido Lumo Age
Pink Tank Records, 2015

Soms sta ik er versteld van hoe je als kersverse band toch zo stokoud kan klinken. Libido Fuzz komt uit Frankrijk en bewijst dat oud nog altijd in is met een debuutplaat vol psychedelische rock. In Portugal namen ze de plaat op, in Polen deden ze de mastering en het Duitse label Pink Tank Records laat de plaat op de wereld los. Qua internationale aanpak kan dat al tellen.

Dit is muziek waar ik echt een ganse dag naar zou kunnen luisteren en dat geldt vast ook voor de liefhebbers van de oldies. Ik denk zo bijvoorbeeld aan het aura van een Led Zeppelin of Jefferson Airplane (check ook de lsd-pakjes en -layout van deze heren), maar dan met lekkere bluesy grooves en occulte rock voorgeschoteld. Het type occulte rock waarbij je eigenlijk in het begin twijfelt of er een man of een vrouw zingt, door het pak effect op de zang. Rock die eigenlijk vrij doomy uitgesmeerd wordt waardoor oude Black Sabbath meermaals om het hoekje komt kijken.

Libido Fuzz – Kaleido Lumo Age

Wie gek is op het spul uit de jaren 70 is bij deze band uit Bordeaux aan het juiste adres. Deze band heeft niet enkel de oldschool looks, maar levert ook lekker groovy en psychedelisch slepende bluesrock af die je stante pede terug trekt naar een vroeger tijdperk.

Tracklisting:

Libido Fuzz – Kaleido Lumo Age

  1. Oblique Strategies
  2. Raw Animal
  3. Redemption of The Bison
  4. The Postman
  5. Sweet Hours
  6. Enter The Occult
  7. Haight Ashbury

Line-up:

  • Thibault Guezennec
  • Pierre-Alexis Mengual
  • Rory O’Callaghan

Links: