Vargnatt – Grausammler

Vargnatt – Grausammler
Eisenwald, 2015

Eerste langspeler voor Vargnatt, de band die bemand wordt door Evae, de Duitser die je misschien kent van het zeer degelijke Impavida. Voor dit album kreeg hij de hulp van Total Negation-drummer Wiedergaenger en een violiste.

Grausammles is een album geworden dat bol staat van de wanhoop en waanzin. Vooral de haast kapotgeschreeuwde stembanden klinken ziekelijk triest en rauw, meteen de toon zettend voor de volledige sfeer op dit album. De muzikale begeleiding is midtempo blackmetal op een relatief laag productieniveau, met inbegrip van wat Noorse pagan-vibes en ook wel behoorlijk wat Cascadische/postblack-opbouw en -spanningsbogen. Ook het uiterst schreeuwerige in de stem van de beste Duitser neigt naar de emotionele katharsis-keelklanken van de Amerikaanse postblack-scene.

Los van het wat hippe woordgebruik klinkt dit Grausammler behoorlijk overtuigend en pakkend, ook al is het nergens gevaarlijk. Dit is de betere moderne depressieve blackmetal, die niet blijft zitten in een hoekje met wat scheermesjes, op een laag tempo en zonder inspiratie. Niet slecht, doch vrij eenzijdig.

Tracklisting:
 Vargnatt

  1. Weltverloren
  2. Allein in mir
  3. In der Irre
  4. Vor den Toren
  5. Grauwandler
  6. Grausammler

Line-up:

  • Evae

Links: