Miellnir – Incineration Astern

Miellnir – Incineration Astern
Stygian Crypt Productions, 2014

Een nieuwe band uit Oekraïne toont aan dat de Scandinavische mythologie maar niet van de metaltoonbank te vegen is. Miellnir debuteert met heel wat cliché, gaande van de hoes tot de namen van de bandleden en songtitels. Uiteraard is de muziek ook herkenbaar.

Toch is het geen volledige Ensiferum-kloon geworden zoals ik verwacht had. Deels zit dergelijke speelstijl er natuurlijk wel in, maar Miellnir durft alles iets donkerder inkleuren, gaande van de grunts tot de zwaardere gitaarlijnen op Stand Against en de symfonische lijnen die op meerdere nummers mee de sfeer bepalen. Jammer genoeg blijft alles niet donker, maar wisselt de band af met epische lijnen die op het einde van Journey Through The Nine Worlds misschien wel goed klinken, maar er in Legends of The Fallen echt een saaie boel van maken. Daarnaast is het moeilijk om de band nog serieus te nemen met hun battlemetal als er plots een huppelsong als Ugar Buhlo opduikt. Tot slot rest me ook de vraag waarom er sprake is van vier bonustracks op een debuut en bij een band die geen demo’s gemaakt heeft.

Wat betere momenten dus, maar dit soort paganblack blijft te uitgemolken om nog echt indruk te maken. Tenzij het dan übercatchy had geweest of verdraaid goed ingespeeld. Geen van die twee stempels zijn te drukken op het werk van deze heren, jammer maar helaas.

Tracklisting:

Miellnir – Incineration Astern

  1. Incineration Overture (Intro)
  2. Prey
  3. Legends of The Fallen
  4. Stand Against
  5. Journey Through The Nine Worlds
  6. Ugar Buhlo
  7. Embraced By Ire
  8. Jörð
  9. The Gallows Tree
  10. Valhalla Awaits

Line-up:

  • Daimonos – Drums
  • Yarek Ovich – Gitaar, zang
  • Njörðr – Gitaar
  • Frozensoul – Zang, bas

Links: