Cruenta Lacrymis – Sweetness and Blasphemy

Cruenta Lacrymis – Sweetness and Blasphemy
Metal Scrap Records, 2015

Een blackmetalband met voor meer dan de helft dames, je komt het niet elke dag tegen. Cruenta Lacrymis komt uit Padua en debuteert met de passende titel Sweetness and Blasphemy. Zoete dames die ervan houden om symfonische blackdeath te presenteren aan de luisteraars.

Er zijn zeker wat zaken die wat moeilijk naar binnen gaan bij deze band. Enerzijds heeft de band op sommige nummers een lekkere flow, al wordt het nergens eigenlijk echt agressief of technisch. Soms komt de band wat steviger uit de hoek, maar meestal worden er vrij oppervlakkige maar verzorgde blackdeath-tracks gebracht. Wat simplistische synthlijnen wel die wat haaks staan op de wildere momenten en vooral een keelgeluid dat me niet zo ligt. De band wisselt haar intensere stukken af met romantische blackmetalstukken die er wel in kunnen, maar de overgangen naar de stevigere momenten zijn wel vrij simplistisch gebracht.

Kritiek die elke blackdeathmiddenmotor over zich heen krijgt. Deze band moet nog iets werken aan een spannender product dat buiten de lijntjes kleurt (de gitaarlijnen op Circle of Damnation vormen al een stap in de goede richting) en mag wat draaien aan de effectknoppen om dit verhaal vocaal wat anders te laten aanvoelen. Geen topper, verre van zelfs, maar het kan er nog mee door, voor heel even.

Tracklisting:

Cruenta Lacrymis – Sweetness and Blasphemy

  1. Intro – The Era of Cruenta Lacrymis
  2. The Steersman’s Course
  3. Mother of Sigh
  4. Burning Spirit
  5. Sicarius
  6. The Ghost of The Jew
  7. Downward
  8. Circle of Damnation
  9. Bloody Revenge
  10. Luxury
  11. False History
  12. Sound of Soul

Line-up:

  • Erika – Bas
  • Teo – Drums
  • Daniele – Gitaar
  • Elena – Zang
  • Miriam – Synth

Links: