Deathhammer – Evil Power

Deathhammer – Evil Power
Hells Headbanger Records, 2015

Kent u het album F.O.A.D. van Darkthrone? Het figuur op de hoes van die plaat heeft het logo van het eveneens Noorse Deathhammer op zijn jasje. Wat dat met deze recensie van doen heeft? Niets, maar het is een leuk triviaal feitje om nog iets aan tekst kwijt te kunnen. Over het derde album van deze band, Evil Power, zijn we namelijk snel uitgesproken. Het is rauwe, razendsnelle thrashmetal die net zo goed uit 1983 had kunnen komen en die we met gemak links kunnen laten liggen.

Hier en daar heeft Deathhammer wel wat weg van het werk van Sodom uit die tijd, maar het blijft allemaal weinig hangen. De acht nummers gaan het ene oor in en het andere uit, slechts zelden zullen de oren worden gespitst als er iets interessants voorbij komt en dat is dan meestal het geval als de snelheid uit de muziek wordt gehaald. Maar het gebeurt te weinig en daar komt ook nog bij dat de schreeuwerige gilzang van Sergeant Salsten niet iedereen zal bevallen. De achtergrondzang van Sadomancer klinkt wat dat betreft een stuk interessanter.

Dus, wat moeten we er mee, met Evil Power van Deathhammer? Het is leuk voor de liefhebber van snelle jaren ’80 thrashmetal, want op grove fouten of nalatigheden zijn de heren niet te betrappen. Maar wie zijn muziek liever wat gecompliceerder heeft dan ‘This is the return of darkness and evil! Die in hell! Satan is back!’ moet zijn donkere ziel elders voeden.

Tracklisting:
Deathhammer - Evil Power 200x200

  1. Warriors of Evil
  2. Total Metal
  3. Satan Is Back
  4. Powertrip
  5. Sinner’s Possession
  6. Belial’s Curse
  7. Rot in Shreds
  8. Omen of the Beast

Line-up:

  • Sergeant Salsten – Vocalen, gitaar, bas
  • Sadomancer – Gitaar, bas, drums

Links: