Unhallowed – Enter Damnation

Unhallowed – Enter Damnation
Metal Music Austria, 2015

Metal Music Austria is een label dat me nog onbekend was, maar met Unhallowed is er wel een leuk visitekaartje afgeleverd. Deze band, die eveneens Oostenrijks is, debuteert dit jaar na enkele jaren geleden een gelimiteerde demo uitgebracht en verspreid te hebben. De klassieke wijze dus, die eigenlijk relatief weinig bands nog volgen. Ook het gerecht is klassiek: melodische blackdeath.

Unhallowed is een band die ervoor kiest om niet teveel potten te breken en het vrij toegankelijk te houden. Dit leunt erg aan bij het materiaal dat uit Göteborg onze richting op komt en klinkt aldus erg herkenbaar. Catchy melodieën, een bas die voor de verandering wel eens naar boven komt in de mix en heel wat epische geladenheid die in de synthgolven en gitaardeuntjes kruipt. Tel daar nog een zanger bij op die zonder problemen overgaat van volle grunts tot screams die perfect binnen dit plaatje passen en je hebt tegelijk catchy en stevig Zweedsgetint materiaal. Ook tracks als Eternal en As Black Waters Fall klinken erg fijn. Met deze akoestische tracks merk je dat het paganbloed toch wat pompt in deze heren.

Niets nieuws onder de zon, maar Unhallowed bewijst dat dat niet altijd hoeft om indruk te maken. Enter Damnation is een prima debuut van een band die nergens verrassingen meegeeft maar wel een vurig en knapperig product aflevert dat goed verzorgd is.

Tracklisting:

Unhallowed – Enter Damnation

  1. Proclamatio Mortis
  2. Dawnbringer
  3. Chosen Destiny
  4. Rite of Irkalla
  5. Chalice of Blood
  6. Epigone Nocturne
  7. Eternal
  8. Armageddon: The Infernal Pact
  9. Rise of The Four
  10. Blackened Skies
  11. As Black Waters Fall

Line-up:

  • Stefan Mitsche – Bas
  • Bloodthirst – Gitaar
  • Essark – Zang
  • Nebirus – Gitaar
  • Filthgrinder – Drums

Links: