Veil Of Maya – Matriarch

Veil Of Maya – Matriarch
Sumerian Records, 2015

Technische deathcore? Ja, dat wil nog wel eens meevallen als het het niveau van een The Red Chord of Black Dahlia Murder haalt. Deze eigenaars van vier eerdere full lengths komen uit datzelfde Amerika, dus dat was nog een reden om hun vijfde plak studiovlijt eens te checken. Al zijn we niet echt zeker of we de werktitels dan wel de echte songtitels gekregen hebben.

Fotografencore. Met dat uitgevonden woord gaan we de ultrakorte, schichterige snaarberoeringen die in schokjes aan de onstabiele basdrumtikken kleven beschrijven. Als een fotograaf in een fotopit, die met korte sluitertijd heel veel plaatjes schiet. Per keer dat de lens opengaat ontsnapt er een basdrum+snaardram. Net zowel ritme van geen tel is bij fotografen, gebeurt het ook bij Veil Of Maya volgens irreguliere patronen, waardoor je het nauwelijks van djent kan onderscheiden. Denk bij die onregelmatigheden een verschroeiende grunt, die ietwat aan de hoge kant is, en je hebt het eigenlijk. Vaag in de achtergrond sprankelen hier en daar wat weggemoffelde diodenweefsel en tussen twee kiekjes trippelt eens een loopje van hooguit vijf noten.

En er is nog een veel groter probleem. Dat stelt zich wanneer Lukas clean zingt. Nee, vals is het niet, maar we hebben hier te maken met een androgeen timbre dat nog pakken verwijfder is dan dat van Tokio Hotel. Wij wisten ook niet dat dat kon, maar voilà. Er zit zoveel oestrogeen in dat je been- en borsthaar ervan uitvalt en je tepels melk beginnen af te scheiden. Op een verdwaalde explosieve riff met een drum die eindelijk eens dwars door de gruntzee klieft komt het nooit meer goed. Integendeel. Het vlakt hoe langer hoe meer in zoete zeepbellencore, genre Bullet For My Valentine. Technische deathcore? Mijn hol! Zo hol als een wc-rol en zo plat als matriarchische pruimensiroop. Zo slecht dat je er zelfs geen foto van wil maken.

Tracklisting
VeilOfMaya-Matriarch

  1. Nyu
  2. Leeloo
  3. Ellie
  4. Lucy
  5. Mikasa
  6. Aeris
  7. Three-Fifty
  8. Phoenix
  9. Matriarch
  10. Teleute
  11. Daenerys
  12. Lisbeth

Line-up:

  • Danny Hauser – Basgitaar
  • Marc Okubo – Gitaar
  • Lukas Magyar – Vocalen
  • Sam Applebaum – Drums

Links: