Encyrcle – Encyrcle

Encyrcle – Encyrcle
Unspeakable Axe Records, 2015

Denemarken heeft er een heavy metal band bij, en niet zo maar eentje. Encyrcle bestaat uit leden die vooral in deathmetal- en thrash/speedmetalbands zitten of zaten en dat drukt op deze band ook een stempel. Niet dat er deathmetal te horen is, maar wel een pak speedmetal.

Het interessante aan deze band is dat ze een middenweg bewandelt tussen melodische heavy die wel wat Britse invloeden heeft, soms zelfs lichtjes neigt naar powermetal, maar op andere momenten stevig doorscheurt. Zo krijg je nummers die een herkenbaar en degelijk klassiek NWOBHM-verhaal voorschotelen, maar herbergt Encyrcle ook wat venijn. Niet enkel is er de overgang van verfijnde melodie naar uptempo stukken, ook is er vocaal vorm gegeven aan deze dualiteit aan genres. Zanger N Hydra bezit een stem die prima past binnen het kader van Britse heavy metal, maar knijpt er op heel wat momenten eens een schreeuw tussen om wat meer vuur aan te brengen.

Een leuke ontdekking, dit Encyrcle uit Denemarken. Dit is meer iets voor de liefhebbers van goede Britse heavy metal, maar wie wel eens wat meer vuur in het samenspel kan verdragen en niet vies is van een knijpschreeuw. Ik kan het zeker waarderen.

Tracklisting:

Encyrcle - Encyrcle

  1. Chronoboros
  2. To The End
  3. Evoke The Night
  4. Bloodbasker
  5. En Trance
  6. Dizzy Me Deadly
  7. Serpent’s Dream
  8. Deathlust
  9. Facelasher
  10. Black Dust
  11. Obliteration Eyes

Line-up:

  • R Koldby – Bas
  • S Kelm – Gitaar
  • S Rose – Gitaar
  • N Hydra – Zang
  • A Edalis – Drums

Links: