Nightslug – Loathe

Nightslug – Loathe
Lost Pilgrims Records, 2015

Het is traag, kruipend en obscuur. De Duitse gebroeders slak van Nightslug hebben hun bandnaam goed gekozen. Loathe is langspeler nummer twee van deze sludgers die nu zo’n vier jaar timmeren aan de weg.

Wat je op Loathe te horen krijgt is technisch vrij oppervlakkig, maar de band mikt duidelijk op de sfeer die ze neerplaatst. Op de Facebook-pagina van de band vind ik ook terug dat ze dit genre gewoon als ‘filth’ typeren en eigenlijk past dat label wel. Deze kruipende massa wordt voorzien van een pak effect, zowel op de logge gitaren als op de vocalen, waardoor alles kraakt en smerig in de oren klinkt. Misschien dat aan de overgangen en tussenstukjes nog kan gewerkt worden, want het Black Sabbath-intermezzo op een track als Disease is misschien wat te simpel. De band valt vervolgens wel weer in met een heerlijk vuile geluidsmuur, maar durft op een track als deze wel wat eentonig worden. Een nummer als Under a Bane toont ook aan dat deze heren goed wegkomen met uptempo-partijen. Goed, dit is complete chaos, maar deze zwarte geluidsmuur bevalt me wel.

Werkpunten zijn er, maar dit soort zwartgallige sludge gaat er altijd wel in bij mij. Als Nightslug nog iets meer aandacht schenkt aan de dipjes in de tracks dan is dit pure klasse voor het selecte publiek.

Tracklisting:

Nightslug - Loathe

  1. Vile Pigs
  2. Loathe
  3. The Thrill Is Gone: Repulsion
  4. Under a Bane
  5. Disease
  6. Pure
  7. Tainted Throne

Line-up:

  • P. Slug – Bas
  • F. Slug – Drums
  • J. Slug – Gitaar, zang

Links: