Nigredo – Facets of Death

Nigredo – Facets of Death
Odium Records, 2015

Nigredo is een nieuw Grieks blackmetalproject van de ex-zanger van thrashband Exarsis en drummer Maelstrom die al in ontelbaar veel bands de drums verzorgde (onder andere Dodsferd en Ravencult). Het eerste wapenfeit is een ep geworden die ongeveer twintig minuten aan materiaal telt.

Het nodigt in elk geval uit tot meer. Deze twee Grieken brengen blackmetal die erg vertrouwd in de oren klinkt en uiteraard weer wat raakvlakken met Scandinavië vertoont. De smerigheid van een Carpathian Forest valt op, maar zeker ook wat kolkende gitaarpartijen die wat doen denken richting Watain en black ‘n’ roll à la Satyricon op tracks als Nihilistic Inquity. Herkenbaar materiaal dus, maar zeker ook goed uitgevoerd, met een degelijke mix en geluidskwaliteit.

Een aanrader voor wie wel een potje Scandinavische blackmetal lust. Het materiaal van Nigredo is herkenbaar gebracht, maar brengt zeker enkele lekkere riffs aan, en is voorzien van een pak smerigheid en overgave. Ik wacht de eerste full-length van dit zwarte duo af.

Tracklisting:

Nigredo – Facets of Death

  1. MLK
  2. Visions From The Sepulcher
  3. Nihilistic Iniquity
  4. The Wandering Exile

Line-up:

  • Maelstrom – Drums
  • A. – Gitaar, bas, zang

Links: