Vulcano – Wholly Wicked

Vulcano – Wholly Wicked
Renegados Records, 2015

Een van de vroegste geregistreerde Zuid-Amerikaanse thrashbands meldt zich wederom aan het front. Ze doen dat voor de negende keer. 35 jaar draaien de oude krijgers uit Sao Paolo al mee en ze zijn nog steeds kwaadaardig over de hele lijn.

Gezien hun nationaliteit spelen ze atypische thrash. Je kan het niet kwijt onder de primitieve Sepultura-begindagen en ook niet onder de beenderzagerijthrash van generatiegenoot Korzus. Hun gitaarklank is wat krokanter, terwijl de algemene sound warmer klinkt. Op allerlei verschillende tempo’s haken ze echt goeie (Daughters Of Pagen Rituals, Malevolent Mind) aan echt slechte (The Return Of A Long Night, Tormented) riffs. De knokige, ietwat krassende grunt- en schreeuwexclamaties zijn net singulier genoeg om boven de middenmoot te blijven.

Dat geldt dan weer niet voor de solo’s. Zouden ze beter niet spelen, maar ze spelen ze toch en ze trekken werkelijk op niets. Er zit dan wel een ritmische voorhamer onder, helaas recycleert die nogal vaak hetzelfde riffpatroon, zodat ook die vrij snel gaat vervelen. Wel knap is dat ze er hier en daar een melodieuze posttrashriff tussen spijkeren.

Tja, een verhaal met veel “maren” dus en dat maakt een oordeel zeer lastig. Je hoort dat dit is wat deze senioren instinctief doen, je hoort dat ze geen lessen meer te krijgen hebben en je hoort dat ze dit met overgave en met nog evenveel energie doen dan vroeger. Alleen … het is zo matig. De nieuwe Slayer zal wellicht van hetzelfde kaliber zijn, maar zij zijn Slayer, dus zal je deze tegen december helemaal vergeten zijn.

Tracklisting
Vulcano-WhollyWicked

  1. The Tenth Writing
  2. Pentagram
  3. Daughters Of Pagan Rituals
  4. Infusion Of Hatred
  5. The Return Of A Long Night
  6. Thirst For Vengeance
  7. Wholly Wicked
  8. Tormented
  9. Malevolent Mind
  10. Blowing Death

Line-up:

  • Zhema Rodero – Gitaar
  • Ivan Pellicciotti – Basgitaar
  • Luiz Carlos Louzada – Vocalen
  • Arthur ‘Von Barbarian’ Cláudio de Vasconcellos Rodrigues – Drums

Links: