Ygodeh – Inside the Womb of Horizonless Dystopia

Ygodeh – Inside the Womb of Horizonless Dystopia
Eigen Beheer, 2015

Het Brits-Litouwse Ygodeh passeerde twee jaar geleden op Zware Metalen met een plaat die zoveel willekeur bevatte dat hij hoogstens het label ‘interessant’ opgeplakt kon krijgen. Interessant zoals in ‘nou oma, dat verhaal over je laatste rectumonderzoek bij de dokter was echt reuze interessant’. Nu is er echter Inside the Womb of Horizonless Dystopia, nummer twee van deze heren en een veel interessantere plaat.

Voor Ygodeh is het label ‘avant-garde’ deathmetal misschien wel uitgevonden. De combinatie van onvoorspelbare, technische deathmetal, melodische passages en opvallend veel ‘spoken word’ maakt dat je nooit helemaal snapt waar je naar luistert. Muzikaal ik Ygodeh gelukkig volwassener geworden, een schijf als Morbid luistert bijvoorbeeld lekker weg als melodische deathmetal, met eenvoudige riffs en aanvaardbare vocalen. Callous en Descension bijvoorbeeld zijn dan weer moeilijk om volgen met een cleane vertelstem die weinig relevants lijkt te vertellen.

Zo lijkt het grootste minpunt van Ygodeh dat hun muziek minder is dan de som van de afzonderlijke delen. Een schijf als Rhythm of the Beast toont dat het kan, een combinatie van gevarieerde deathmetal, melodie, cleane passages en gewoon goede muziek met een indrukwekkende solo als hoogtepunt. Een stap in de goede richting, maar er is nog wel wat groeimarge na Inside the Womb of Horizonless Dystopia.

Tracklisting:
 Ygodeh - Inside the Womb of Horizonless Dystopia

  1. Morbid
  2. Through the Fog into Misery
  3. Descension
  4. Rhythm of the Beast
  5. Take the Blue Pill
  6. Wake
  7. Callous
  8. Fragment 3

Line-up:

  • Serberus – vocalen
  • Vadoss – drums
  • Stalker – bas
  • Piton – gitaar

Links: