Total Negation – Zeitzeuge

Total Negation – Zeitzeuge
Temple of Torturous, 2015

De Duitser Wiedergaenger is dit jaar toe aan zijn derde langspeler. Zijn vorige twee albums en demo vonden allen hun weg tot onze redactie en elke keer was de redacteur van dienst te spreken over het werk van deze man. Zijn melancholische blackmetal heeft ook wel iets apart moet ik zeggen, dat bewijst hij opnieuw met Zeitzeuge.

Dit is geen standaard melancholische black van op de Duitse zwarte markt, Wiedergaenger speelt wat met de atmosfeer van de Noord-Amerikaanse blackmetal en brengt veel rustpunten die de spanning vast houden en knap bewerkt worden. De eigen stempel zit vooral in de pakkende opflakkeringen in deze meloblack, waar de gitaarpartijen prima de atmosferische hoogte inbanen en de man er met zijn Duitse melancholische strot op inzingt. Het levert wat rauwe Absurd-tinten, maar deze man is wellicht met zulke vergelijkingen weinig gediend. Instrumentaal is het ook heel wat anders: geen ruwe blackmetal die nergens heen gaat, maar atmosferische black met een verhaal dat van enigmatische stiltes plotsklaps overgaat tot krachtige en diepgaande weemoed die me meermaals mee in vervoering weet te brengen.

Even wennen aan die Duitse vocalen is het wel, maar vanaf je die eenmaal gewend bent dan zie je ook het totaalconcept. Melancholische blackmetalfans die eens op zoek zijn naar kwalitatief spul, halen deze in huis.

Tracklisting:

Total Negation  - Zeitzeuge

  1. Betrachter
  2. Flüchtling
  3. Augenzeuge
  4. Kronzeuge
  5. Heimkehrer
  6. Zeitzeuge

Line-up:

  • Wiedergaenger – Alles

Links: