Unmothered – U M B R A

Unmothered – U M B R A
Crowquill Records, 2015

Het is drie jaar geleden dat de eerste selftitled EP verscheen van het Amerikaanse Unmothered. Het lijkt erop dat in die drie jaar tijd er maar weinig gebeurd is binnen de band, want het werk U M B R A dat net uitgebracht is, telt maar twaalf minuten. Eens kijken of ik wat kan met het werk van deze sludgers, die selftitled EP is immers nooit door onze vingers gegaan.

Een ritje van korte duur, maar we kunnen hier zeker wel wat mee. Magnetar vat aan met stevige sludgegrooves en gitaarriffs die lichtjes wat Immortal bevatten, maar op de andere tracks eerder atmosferisch worden. Lekker repetitief scheurend met gitzwarte vocalen die wat in de geluidsmuur verwerkt zijn. Ook Huntress vertoont een lekkere dynamiek met een sludge-drive en rollende deathmetalgitaren. Scarp is misschien het minste nummer van de drie, maar het sluit mee aan in het rijtje. Halverwege is er wel een fijn moment waarbij de band even harmoniseert met luchtige gitaartokkels en een sample, maar wel met een vrij foute drummelroffel erbij. Een goede toevoeging die hopelijk ook op het vervolg aan bod komt.

Zo krijgen we twaalf minuten aan atmosferische en energieke sludge waarbij het geheel er zeker mag zijn. Nu maar te hopen dat we weer geen drie jaar moeten wachten op een vervolg van een kwartier.

Tracklisting:

Unmothered – U M B R A

  1. Magnetar
  2. Huntress
  3. Scarp

Line-up:

  • Matt Walker – Zang, gitaar
  • Joseph Barnes – Bas
  • Matt Moulis – Drums

Links: