Excimer – Thrash from Fire

Excimer – Thrash from Fire
Witches Brew, 2015

Zo heel af en toe komt er nog wel eens iets goeds uit het Midden Oosten. In de Islamitische landen is metal nog geen gemeengoed, maar met het uit Egypte afkomstige Excimer, opgericht in 2013, dient zich hier een prettige thrash verrassing aan.

Thrash from Fire zag het levenslicht al in 2014 middels een digitale eigen beheer constructie, maar gelukkig is Excimer opgepikt door het Duitse Witched Brew label. Dat is niet zo verwonderlijk, want muzikaal doet deze gretig klinkende band regelmatig denken aan de oude Sepultura, maar zeker ook aan de oude Destruction en Kreator. Met Cry Wolf is er van laatstgenoemde band ook een cover te horen. Van dik hout zaagt men thrashplanken dus en de onbevangenheid van de band werkt aanstekelijk. Zanger Amr Hossam brult de longen uit het lijf en dat past prima bij de hakkende riffs. Alleen op het nummer Rapid Fire, een Judas Priest-cover dat als een bonustrack is toegevoegd, klinkt dit niet zo goed, want zo’n nummer vraagt toch wel om enige subtiliteit in de zang, maar dat zit er dan helaas niet in. Neemt verder niet weg dat album erg lekker wegluisterd. Met The Curse of Seth (god van de chaos en het kwaad) voegen ze ook nog een thuisland-ingrediënt toe.

Een prima debuut van Excimer, een band die gerust een aanwinst genoemd mag worden voor de thrashmetalscene. Benieuwd wie het aandurft om de band naar Europa te halen voor live shows.

Tracklisting:
Excimer – Thrash from Fire

  1. Hell on Earth
  2. Victims of Plague
  3. Provoke the Slaughter
  4. War Terror
  5. The Curse of Seth
  6. Apocalypse
  7. Thrash from Fire
  8. Cry Wolf
  9. Red Planet
  10. Rapid Fire

Line-up:

  • Amr Hossam – Zang
  • Ramii Mohammed – Gitaar
  • Rocky – Gitaar
  • Hossam Mohammed – Bas
  • Ahmed Mostafa – Drums

Links: