Torturerama – Close Encounters of the Morbid Kind

Torturerama – Close Encounters of the Morbid Kind
Godeater Records, 2015

Het Vlaamse Torturerama koos niet alleen voor een fantastische naam, het koos ook voor een fantastische muziekstijl. Close Encounters of the Morbid Kind laat weinig ruimte voor interpretatie, smeriger dan deze old school death wordt het in ons landje voorlopig niet.

HM-2, dat vat de muziek van Torturerama perfect samen. Het oer-Zweedse geluid weerklinkt tien nummers lang door de speakers, volle gas rechtdoor. De jonge Limburgers klinken opvallend authentiek, met een niet-aflatende stroom kettingzagen en lekkere grunts. Waar een band als Bloodbath zijn retrodeath voorziet van een licht modern laagje, een zuiverdere productie en enkele hooks, doet Torturerama het zonder compromissen en zonder franjes. Dat maakt dat elk nummer op zich heel lekker klinkt (Cursed Under a Red Moon!), maar dat het album in z’n geheel wel een hele brok is. Variatie is er immers amper, diepgang ontbreekt al helemaal.

Een kniesoor echter die daarom treurt, want de lage landen hebben er weer een fijne old school deathmetalband bij. Hopelijk kan Torturerama dit niveau aanhouden zonder al te veel in herhaling te vallen. Tot dan maakt deze Close Encounters of the Morbid Kind deel uit van de topreleases uit eigen land van 2015.

Tracklisting:
 Torturerama - Close Encounters of the Morbid Kind

  1. Bonesawer
  2. Don’t Incinerate the Dead
  3. Revel in Disgust
  4. Flesh Ripping Sounds
  5. Down with the Crowbar
  6. Total Dragdown
  7. Funeral Earth
  8. Reduced to Fecal Splatter
  9. Smiles of the Undead
  10. KlowCursed Under a Red Moon

Line-up:

  • Stefan Culot- vocalen, bas
  • Christophe Piette – drums
  • Raf Meukens – gitaar
  • Dave Hannes – gitaar

Links: