Bone Gnawer – Cannibal Crematorium

Bone Gnawer – Cannibal Crematorium
Pulverised Records, 2015

35 word ik er binnenkort, beste metalmensjes. Nog steeds zit ik met gerimpelde vingers urenlang te handkarren omdat ik de deur niet uitkom om iemand te leren kennen, omwille van de vele releases die zo nodig een review moeten krijgen via mijn PC’tje. “Waarom”, vraagt een mens zich dan af. Wel, zo nu en dan valt de euro uit de boom. Bone Gwawer is daar een voorbeeld van. Je moet er van houden. Met Kam Lee, Rogga Johansson en nog twee geweldige muzikanten. Dit is deathmetal, niveau premier league! Deel I was fijn, Deel II is fijner.

Qua deathmetal ben ik nog niet verwend geweest dit jaar – behalve dan door wat techneuten die weer eens grensverleggend tekeer gingen. Nee, 2015 en deathmetal gingen niet samen. Tot Cannibal Crematorium langskwam. Mijn God, daar beneden, wat een album. De catchyness van Necrophagia‘s Harvest Ritual, de snedigheid van Pestilence‘s Resurrection Macabre en modderfokkin’ Kam Lee, de man die met Massacre aantoonde dat deathmetal geen nihilistisch boegbeeld van dode muziek hoeft te zijn, maar ook uit kan blinken in vleselijke frequenties vol doom, horror en necrotische grooves! Zo hoort het, en zo hoor je het. Chris Barnes mag nog maar eens opkrassen, en die emo-screamers uit de corekantjes van het genre zijn kunnen ook (hun armpjes weer) op(en)krassen. Kam Lee heerst volmondig en luidkeels, als een eindbaas.

Monumentale riffs (Ronnie Bjornstrom, ex-Ribspreader, deed zijn best), en verder zijn dit gewoon overbodige zinnen die jullie schobbejakken er toe aan moeten zetten om deze plaat op zijn minst een luisterbeurt te geven. Ga toch schommelen, met je Nuclear Blast-dieet-deathmetal, leg je haar netjes in de gel en bluf jezelf in het bed van een dame waarmee je het toch niet kunt waarmaken, om vervolgens opgevolgd te worden door een echte bazige man. Of doe zoals ik en koop deze plaat, om hem grijs te draaien. Deathmetal, weet je?

Tracklisting:

Bone Gnawer- Bone Gnawer

  1. Anthropophagist Inferno
  2. Modern Day Cannibal
  3. Chainsaw Carnage
  4. Horrors in the House of Human Remains
  5. Chewed, Mauled & Gnawed
  6. Il Sesso Bizzarro di Cannibali
  7. Chrome Skull
  8. Below a Murder of Carrion Crows
  9. Carnivore Beneath
  10. Untold Story: Human Pork Bun
  11. Cannibal Crematorium

Line-up:

  • Morgan Lie – Drums
  • Ronnie Björnström – Gitaar

    Kam Lee – Keel

Links: