Wildlights – Wildlights

Wildlights – Wildlights

Season of Mist, 2015

Jason Shi en Johnny Collins geven vorm aan de Amerikaanse band Wildlights. Eind augustus van dit jaar zullen zij hun zelfgetitelde album uit gaan brengen. Wildlights bevat melodische rock met de wortels ergens in de zeventiger jaren. Jason Shi heeft zijn bekendheid verworven met de band ASG, John Collins is in het dagelijks leven de drummer van de rock & roll-band Thunderlip. Het album is door Andrew Mercer in een bijpassend jasje (lees: hoes) gestoken, dat qua styling in het verlengde ligt van ASG-albums.

De zang van Jason Shi doet mij denken aan een rustigere versie van die van Andrew Stockdale. De vergelijking met Wolfmother stokt daar evenwel niet. Muzikaal gezien kun je Wildlights ook als het langzamere broertje van de populaire Australische band beschouwen. Zoek voor een vergelijkend warenonderzoek het nummer New Year Repeat maar eens op. Of pik hieronder gewoon Rebel Smiles van bandcamp mee.

Wildlights is absoluut een lekkere plaat. Al te veel meer hoeft er niet aan toegevoegd te worden, en dat doen we dan ook niet.

Tracklisting:
Wildlights 200

  1. On the Eve of Battle
  2. Anchors
  3. Rebel Smiles
  4. Part Of The Sea
  5. Snow Song
  6. Hellfire Forever
  7. Pictures
  8. Onward Upward
  9. Lights Out
  10. New Year Repeat
  11. Climb In The Throne
  12. Lions
  13. Big Frontier

Line-up:

  • Jason Shi – guitars, vocals
  • Johnny Collins – drums

Links: