Against Evil – Fatal Assault

Against Evil – Fatal Assault
Transcending Obscurity, 2015

Afkomstig uit India brengen de heren van Against Evil ons een portie klassieke heavy metal met een modern laagje in de vorm van hun debuut-EP Fatal Assault.

Against Evil laat duidelijk horen waar haar invloeden vandaan komen. Metallica, Anthrax en Iron Maiden zijn zo maar wat namen die te binnen schieten. Dat gezegd hebben, schiet direct een andere naam naar boven, Black Tide. Die band bracht in 2008, met diens debuutalbum Light From Above een geluid dat alles had wat mij aansprak. Lekker in het gehoor liggende gitaarsolo’s, catchy refreinen en bovenal een stukje kracht en agressie zoals je die mag verwachten bij een metal band. Ook op Fatal Assault zijn al deze ingrediënten terug te vinden.

Dik twintig minuten grijpt Against Evil je bij je ruggenmerg, en laat het je hoofdschuddend en luchtgitaar spelend achter. Battle Call begint nog lekker rustig met een akoestische gitaar, maar langzaam word je meegetrokken naar The Enemy Within waarmee de band direct laat horen wat het kan. Een lekkere riff, een refrein dat je na twee keer luisteren mee kan zingen afgewisseld met geweldige solo’s. Dat ook de drummer van wanten weet is direct duidelijk met het nummer Speedbreaker. De band laat gelijk even horen dat deze er nog een versnelling bij kan gooien. Ook de overige drie nummers maken duidelijk dat deze Indiërs genoeg variatie weten aan te brengen in hun muziek om niet te gaan vervelen.

Met Fatal Asault heeft Against Evil mij in ieder geval weten te overtuigen van hun kunnen. De band heeft mijn aandacht twintig minuten weten vast te houden met een geluid waarvan het meeste al eens gedaan lijkt te zijn. Ik ben erg benieuwd naar het complete album van de Indiërs. EP’s krijgen hier op zware metalen gaan cijfer, maar dit schijfje is wat mij betreft gewoon jaarlijst materiaal!

Tracklisting:
Against Evil - Fatal Assault

  1. Battle Call
  2. The Enemy Within
  3. Speedbreaker
  4. Wings Of Steel
  5. Bulletproof
  6. War Hero

Line-up:

  • Siri Sri – Zang & Bas
  • Sravan Chakravarthi – Gitaar
  • Shasank Devulapalli – Gitaar
  • Noble John – Drums

Links: