Gutalax – Shit Happens

Gutalax – Shit Happens
Bizarre Leprous, 2015

Hang je wc-bril rond je nek, zwaai met de wc-borstel als ware het een toverstokje van de kakafee en decoreer de dakgoten met wc-papier! Hier is de nieuwe Gutalax. Hij gaat over iets waar ieder van ons wel eens mee worstelt. Nog altijd gebeurt er shit in de wereld en dat willen onze Tsjechische vrienden graag aan de kaak stellen.

Beginnen doen we met een symfonisch kontcerto in D-kruis. Al weet de liefhebber van plaszieke recitals dat het gewoonlijk niet lang duurt vooraleer de walsende strijkers invallen en de pauken een polkabeat aanslaan. Veel, echt heel veel beerlijk scheetficiënte groovesonates sproeien er uit de diepgestemde orkotstbak. Een zodanig warme, dampige sound dat je de mest haast kan ruiken. Voor de zangpartijen tekent de wereldberoemde tenor, die je met elke knorvocal (denk aan een specht die tegen de boom kleppert) of tjsilpende wihiwihi tot diep in de ziel weet te kontroeren. Wanneer hij daar nog enkele pogingen om zijn spijsverteringsproces om te keren bovenop gooit, is kippenvel onvermijdelijk.

Van kippenvel gaat het naadloos naar koeienvlaaien op een Waalse weide, want dat is hoe dik de killer riffs gezaaid liggen op dit stuk hoogcultuur voor bekakten. Dit zou zomaar het riffalbum van het jaar kunnen worden. Een rectale riffbloeding. Een riffschijtende rumba. Niet nadenken, Gutalax levert de shit, wie het mag opruimen is even niet van tel.

Gutalax-ShitHappens

  1. Dick Dip
  2. Vylizani Hnedky Stokilovy Stetky
  3. Toi Toi Story
  4. Fart Fart Away
  5. Cock Corn
  6. Nature Mature
  7. Smoked Ass With Diarrheal Sauce
  8. Shit Demon
  9. Dildo Pytlik
  10. Soustacka Zezadus Papouskem Kakadu
  11. Hot Dick
  12. Rectal Oraculum
  13. Brothers In Ass
  14. Vythali Mi Z Cokooka Metroveho Streptokoka
  15. Hairytails
  16. Shit ‘m All

Line-up:

  • Kebab – Basgitaar
  • Mr. Free – Drums
  • Kohy – Gitaar
  • Kojas – Gitaar
  • Martin ‘Maty’ Matoušek – Vocalen

Links: