Electric Vengeance – Manic Possession

Electric Vengeance – Manic Possession
Eigen Beheer, 2015

Op basis van het artwork, hoe belabberd het in dit geval ook zijn mag, weet je gewoon dat Electric Vengeance thrash brengt. Na een ep in 2012 gelanceerd te hebben, brengt het Amerikaanse trio nu een debuutplaat uit. Het klopt ook niet volledig dat het hier volledig om thrash zou gaan, de band speelt wat crossover met punk en heavy metal.

Denk bij thrash aan Bay Area-bands Testament en Slayer, gooi wat punkattitude in de anarchistische vocalen en samenzang en neem daar enkele stukjes bij die sterk aanleunen bij Iron Maiden en je krijgt een idee van wat Electric Vengeance wil brengen. Dat betekent niet dat deze band in die opzet slaagt, want er zijn wel wat factoren die roet in het eten goeien. Ten eerste zorgt deze productie er voor dat alles wat oppervlakkig blijft klinken en vooral de (oude) Maiden-stukjes klinken enorm cliché in de oren. De thrash klinkt vervolgens niet venijnig en snel genoeg, maar door de punkvocalen blijft het geheel nog wel leuk om te volgen.

De band straalt uit dat deze er is om de regels om te buigen en feest te vieren en dat zet men met deze plaat goed in de verf. Crossover met melodische heavy metal hoefde niet, daar is de stijl niet origineel en zijn de heren lang niet technisch genoeg voor, maar de thrashpunk kan erdoor. Neemt niet weg dat een band als Municipal Waste tien keer beter werkt levert dan deze landgenoten.

Tracklisting:

Electric Vengeance – Manic Possession

  1. Vengeance Is Served
  2. Electric Harry
  3. Possessed In The Pit
  4. The Five Points
  5. Parasitic Punx!
  6. Second Chance
  7. Meat Grinder
  8. Graffiti Plea
  9. Frustrated
  10. Super Shredder

Line-up:

  • Napaulm – Bas
  • Brain Damage – Gitaar, zang
  • Trey Lunabomber – Drums

Links: