Adversarial – Death, Endless Nothing And The Black Knife Of Nihilism

Adversarial – Death, Endless Nothing And The Black Knife Of Nihilism
Dark Descent Records, 2015

Sommige cd’s luisteren lekker weg en liggen prima in het gehoor. Zelfs bij de extremere (sub)genres overkomt het de liefhebber dat er na enkele luisterbeurten al iets van herkenning plaatsvindt. En dan zijn er cd’s waar je bij eerste beluistering al weinig grip op krijgt en dat verschijnsel neemt ook maar mondjesmaat toe. Dit laatste is het geval bij Adversarial.

De dissonante riffs vliegen je om de horen en om de chaos aan te vullen, knallen de drums alles volledig dicht. Om het compleet te maken, liggen daar overheen de ogenschijnlijk willekeurig geplaatste en onnavolgbare zanglijnen. Voor de twee lezers die nu nog over zijn: denk aan een kruising van Seven Churches en Esoteric Warfare.

Death, Endless Nothing And The Black Knife Of Nihilism is dus geen gemakkelijke cd geworden en dan heb ik het nog niet eens over de titel. Zin om je tanden eens lekker in een cd te zetten deze zomer? Dan heb je er hier een gevonden. Je moet wel door het redelijk donkere geluid heen kunnen luisteren. Uiteindelijk blijkt dat dit er dan gewoon bij hoort.

Tracklisting:

Adversarial - Death, Endless Nothing And The Black Knife Of Nihilism

  1. Dissenting The Waking Shell
  2. Intro
  3. Immersion Void Paragon
  4. Eonik Spiritual Warfare
  5. Interlude
  6. Cursed Blades Cast Upon the Slavescum Of Christ
  7. Old Ruins Slumber In A Crushing Hatred Of Man
  8. Lone Wresting Hymns To The Warmoon Of Chaos
  9. Death, Endless Nothing And The Black Knife Of Nihilism

Line-up:

  • C.S. – Vocalen, gitaar
  • M.M. – Basgitaar
  • E.K. – Drums

Links: