Decrepid – Osseous Empire

Decrepid – Osseous Empire
Xtreem Music, 2015

In haar tienjarige bestaan bracht het Engelse Decrepid slechts twee volledige cd’s uit. Men is dus of extreem lui, of beschouwt dit als een leuke hobby, of er wordt net zolang aan de nummers geschreven en geschaafd totdat het resultaat naar ieders tevredenheid is.

Hoewel ik de bandleden niet persoonlijk ken, verwacht ik dat de waarheid ergens in het midden ligt. Wat de band op Osseous Empire brengt is namelijk niet zo heel wereldschokkend dat ze er serieus geld mee kan verdienen. Van de andere kant klinkt de oldschool deathmetal wel goed doordacht en uitgebalanceerd. Er staat geen noot teveel op (ook niet te weinig trouwens). Met een gemiddelde speelduur tussen de drie en vijf minuten, alleen afsluiter Fear Within duurt iets langer dan dat, weet Decrepid de spanning er precies lang genoeg in te houden.

Verwacht geen genre-vreemde uitstapjes op deze cd. Goede, degelijke en dus beukende deathmetal zoals die in de jaren 90 opkwam. Eigenlijk zegt een blik op de albumhoes al genoeg: een hoop dode botten die goed opgestapeld een troon vormen. Als deathmetal een troon had zou Decrepid er niet op mogen zitten maar mede omdat het afsluitende nummer zo goed in elkaar steekt en aardig wat catchy momentjes heeft, is een dikke voldoende het resultaat.

Tracklisting:

Decrepid - Osseous Empire

  1. Concussion
  2. Death Walks Above
  3. Indulgence In Self Destruction
  4. Asylumaniac
  5. Into The Doom
  6. Breeding Anger
  7. Fear Within

Line-up:

  • Cris Bassan – Vocalen
  • Steve Brennan – Gitaar
  • Danny Price – Gitaar
  • Marnie – Basgitaar

Links: