Coffincraft – In Eerie Slumber

Coffincraft – In Eerie slumber
Memento Mori, 2015

Zweedse deathmetal, uit Finland. Coffincraft heeft hier voor ons zijn eerste langspeler. Het duurde maar liefst acht jaar voor de band zo ver geraakte. Über Zweeds klinkt dit plaatje wat zeker niet verkeerd is, want de band weet er een erg lekkere plaat van te maken.

Niks verrassends, niks nieuws en alles wat we al weten en willen over Zweedse deathmetal ziet hier in. Het karakteristieke geluid, de songstructuren zoals Grave, Dismember en al die andere al menigmaal hebben uitgevoerd. Luister naar
The Claimant wat een wat langer durend nummer en is dreigend tot op het bot en als een vleesmes zich daar ook een weg naar toe baant, en komt. Traag voortstuwend met later een meer melodieuze gitaarlijn er doorheen, een erg gaaf nummer wat doom-elementen bevat. Daarover gesproken, Ego pt. II is doom, verreweg het traagste nummer van de schijf en een contrast met Ego pt. I. Maar na twee minuten komen de blastbeats toch op in Ego pt. II en is het gedaan met het slome, doorhakkend naar het einde. De nummers zijn gevarieerd over de gehele schijf al is het recept natuurlijk al bekend. Genoeg om de liefhebber te weten boeien tot en met het einde toe.

Het is een heerlijke schijf geworden dit In Eerie Slumber. Aan originaliteit doen we vandaag wederom niet, want als men met zulk werk op de proppen komt is het toch gewoon heerlijk dat het al is uitgevonden. Houd je van deathmetal van de meer Noord-Europese variant dan is er voor u, Coffincraft uit Finland.

Tracklisting:
Coffincraft – In Eerie slumber

  1. Impious Spawn
  2. Exaltation of Fornication
  3. III Verdict
  4. The Claimant
  5. Ego Pt. I
  6. Ego Pt. I
  7. Necrostation
  8. In Eerie slumber

Line-up:

  • N – gitaar, zang
  • R – gitaar
  • H – bas
  • T – drums

Links: