Relentless – Night Terrors

Relentless – Night Terrors
Do or Die Records, 2015

Het uit Chicago afkomstige Relentless is ten opzichte van het debuutalbum Souls of Charon uit 2013 ingekrompen van een vijftal naar een drietal. Muzikaal gezien is de doom factor ook ingekrompen, in dit geval naar nul.

Wat er muzikaal overblijft is vooral heavy metal, met een overduidelijk jaren tachtig gevoel. Simpele, maar degelijke riffs doen, gecombineerd met aardige leadgitaar partijen, wat dat betreft hun werk goed. Het tempo zit er over het algemeen ook lekker in, dus de nekspieren kunnen ook weer getraind worden. Toch lukt het niet om los te gaan bij dit album. De zang van zangeres Carlee Jackson is hier toch wel een bepalende factor in. Haar licht schorre en ruige stem, die alles behalve toonvast is en bij uithalen regelmatig de wenkbrouwen doet fronsen, werkt niet mee aan een goed eindresultaat en dat is jammer.

Met het gebodene zal Relentless de cult status niet gaan ontstijgen. Muzikaal gezien verdiend de band meer, maar dan zal er toch wat gedaan moeten worden aan de zang. Liefhebbers van de ouderwetse heavy metal die de zang voor lief nemen hebben er wellicht toch een leuk album bij.

Tracklisting:
Relentless – Night Terrors

  1. Dawn of the Night
  2. Point of No Return
  3. Slave to the Riff
  4. Night Terrors
  5. Armed to the Teeth
  6. Ancient Realm
  7. Eye of the Storm
  8. Path of Fire

Line-up:

  • Carlee Jackson – Zang
  • Tim Pearson – Gitaar, Bas
  • Dan Klein – Drums

Links: