Magister Templi – Into Duat

Magister Templi – Into Duat
Cruz Del Sur, 2015

Zo af en toe moet je even buiten je eigen paden treden en kijken wat er buiten je grenzen ligt. In het geval van Magister Templi moet ik daarvoor het koninkrijk van de Egyptische God Osiris betreden, genaamd Duat.

Into Duat is het tweede album van het Noorse Magister Templi en zoals de titel al weggeeft is het thema van dit album de Egyptische mythologie. Muzikaal gezien zit Into Duat tussen heavy metal zoals Mercyfull Fate die bracht en het lome dreigende geluid van menig doom band. Ben je enigszins uitgekeken op de traditionele heavy metal en wil je onderzoeken of doom misschien iets voor je is, heb je hier een perfect album gevonden!

Muzikaal gezien steekt Into Duat goed in elkaar. De productie zou echter wel wat opgeschroefd mogen worden, aangezien het geheel ietwat blikkerig overkomt. De zanger weet een duistere sfeer te creëren met zijn stem. De drums vallen enigszins weg in de productie, terwijl de gitaren de overhand voeren. Hierdoor is goed te horen dat beide gitaristen elkaar goed af wisselen.

Magister Templi mag dan een aardig stukje buiten mijn muzikale “comfort zone” liggen, toch kan ik dit goed beluisteren. Doom zal echter nooit mijn ding worden, ook niet na een aantal luisterbeurten van into Duat. Liefhebbers tellen er tien punten bij op!

Tracklisting:
 Magister Templi - Into Duat

  1. Creation
  2. Lord Of The Morning
  3. Osiris
  4. Horus The Avenger
  5. Anubis
  6. Sobek
  7. Slaying Apophis
  8. Destruction

Line-up:

  • Abraxas d’Ruckus – Zang
  • Baphomet – Gitaar
  • Patriark – Gitaar
  • Akoman – Bas
  • Grimdun – Drums

Links: