Inhuman – Conquerors Of The New World

Inhuman – Conquerors Of The New World
Satanath Records, 2015

The Encyclopaedia Metallum leert ons dat er minstens 10 bandjes zijn, of zijn geweest, met de naam Inhuman. Er worden Inhuman’s gevonden in Canada, Duitsland, de Filipijnen, Portugal, Rusland, twee in Polen, twee in de Verenigde Staten van Amerika en tenslotte nog één in Costa Rica. Commercieel gezien is het dus niet echt een naam waarmee je gelijk een onderscheid kunt maken. Opmerkelijk genoeg zitten al deze bands ook nog eens overwegend in het deathmetal-vaarwater. De Costa Ricaanse afvaardiging gaat het nu bij ons proberen met haar nieuwste album Conquerors Of The New World. Het is het tweede volledige album nadat in 2013 Course of Human Destruction uitkwam.

Naast een beperkt originele bandnaam is ook de muziek niet overdreven origineel. Technische deathmetal, punt. Geen randjes met andere stromingen, geen gewaagde fusionexperimenten. Ook klinken er nergens Costa Ricaanse cultuurelementen door. Gewoon, op moordend tempo uitgevoerde technische deathmetal, met een ferme nadruk op technisch. Geen enkele noodzaak om hier nader vergelijkingsmateriaal op te gaan noemen.

Voegt deze release iets toe aan het aanbod? Waarschijnlijk helemaal niets. Maar wat geeft het? Het is wel gewoon een heerlijke bak grafherrie geworden en dat is soms genoeg. Dat deze heren dan ook nog even laten horen dat ze totale beheersing over hun instrumenten blijken te hebben, is dan alleen maar een buitengewoon prettige bijkomstigheid. Inhuman met Conquerors Of The New World, uit Costa Rica dus.

Tracklisting:
inhuman

  1. Conquerors of the New World
  2. Soulless Dead Eyes
  3. Hold Your Crucifix
  4. Extermination by Depopulation
  5. Feed on Human Flesh
  6. America Rises
  7. The Chalice
  8. Stabbed to Death

Line-up:

  • Carlos Venegas – Bas
  • Jonathan Sanchéz – Gitaar
  • Sergio Muñoz – Zang
  • Eduardo “Tato” Chaves – Drums

Links: