Locrian – Infinite Dissolution

Locrian – Infinite Dissolution
Relapse Records, 2015

Het Amerikaanse experimentele gezelschap Locrian wist me al te strikken in 2012 met The Clearing/The Final Epoch en bracht twee jaar terug volgens collega Kooy een stevig vervolg op die plaat met Return To Annihilation. Dit jaar zijn de verwachtingen dus hooggespannen met Infinite Dissolution.

Wie niet vertrouwd is met de muziek van deze heren en wel open staat voor drones en ambient, is hier aan het juiste adres. Toch bieden deze Amerikanen niet zomaar een hoop elektronische muziek op een plaatje aan, maar zit atmosferische rock en metal mee verweven in het geheel om er een pakkend verhaal van te maken. Ook op deze plaat zijn de gebruikelijke momenten er waar deze elektronische golven je mee in vervoering brengen, om je vervolgens mee te nemen in atmosferische metal die nergens te druk wordt, maar toch op basis van de drums en screams lichtjes een ruw kantje meekrijgt. De zoemende en zwevende industrialtinten en drones dompelen deze band over de ganse lijn ook in een soort van futuristisch sausje, maar zonder dat het overdreven klinkt.

Een ideaal experiment weer, waar heel wat zweverigheid gecreëerd wordt door de drones, ambient en post-industrialklanken, maar waar ook de atmosferische metal en de laag effecten op de zang van Infinite Dissolution een waar genot maken. Dromerige, futuristische noiserock/-metal met een spannend verhaal.

Tracklisting:

Locrian – Infinite Dissolution

  1. Arc of Extinction
  2. Dark Shales
  3. KXL I
  4. The Future of Death
  5. An Index of Air
  6. KXL II
  7. The Great Dying
  8. Heavy Water
  9. KXL III

Line-up:

  • André Foisy – Gitaar, elektronica, piano
  • Terence Hannum – Zang, synth, elektronica
  • Steven Hess – Drums, percussie, elektronica

Links: