Perzonal War – The Last Sunset

Perzonal War – The Last Sunset
Metalville, 2015

Het Duitse Perzonal War brengt met The Last Sunset alweer zijn achtste langspeler. Het is een tijdje geleden dat deze mannen op de frontpage van deze site hebben gestaan en aangezien mijn collegae best te spreken waren over het werk van deze Duitsers destijds, is het wel weer eens tijd.

De band staat te boek als een power-/thrashband. Persoonlijk hoor ik ook alternatieve metal zoals Disturbed het maakt. De link met de Amerikanen komt behalve door de muziek ook door zanger Metti, die een soortgelijke stem heeft als David Draiman (alleen dan iets hoger). De eerste drie tracks knallen lekker je oren binnen. Never Look Back is dan weer iets rustiger en doet in het begin zelfs aan als een Black Sabbath-compositie door het lome, onheilspellende geluid. Metalizer is niet een cover van Sabbaton of Judas Priest maar een duidelijke ode aan de metal in zijn geheel en de metalheads in het bijzonder. De volgende twee nummers nemen weer flink gas terug en dan blijft er eigenlijk weinig over van de composities. De kracht is verdwenen uit de muziek en het klinkt daardoor erg inspiratieloos en mat. Bij de laatste drie nummers gaat de snelheid weliswaar weer omhoog, maar het middelmatige geluid blijft hangen.

The Last Sunset moet het vooral van de eerste helft hebben en zelfs die eerste helft kent nog wat gebreken. Liefhebbers van thrash raad ik aan het laatste werkje van Enforcer te proberen en deze over te slaan.

Tracklisting:
 Perzonal War - The Last Sunset

  1. Salvation
  2. Speed Of Time
  3. 30 Years
  4. Never Look Back
  5. Metalizer
  6. When Faith Has Gone Forever
  7. What Would You Say?
  8. The Last Sunset
  9. Times Of Hate
  10. I See Nothing

Line-up:

  • Matthias “Metti” Zimmer – Zang & Gitaar
  • Andreas Ballnus – Gitaar
  • Björn Kluth – Bas
  • Martin Buchwalter – Drums

Links: