Eversin – Tears On The Face of Gods

Eversin – Trinity: The Annihilation
My Kingdom Music, 2015

De Italianen van de thrashband Eversin zijn in het verleden een beetje boos geweest op ons, want collega Bart was nogal hard met de score die hij op het debuut plakte. Naar mijn gevoel was het terecht; wat ik van die plaat te horen kreeg was ook echt mijn ding niet en de zang was inderdaad een werkpunt. De vorige plaat beviel me zelf al iets beter, en nu is er Trinity: The Annihilation. Ik moet toegeven dat ik hem even laten liggen had, maar nu ik hem een paar keer opgezet heb, blijf ik verbaasd zitten. Is dit dezelfde band?

Compleet dezelfde, inclusief zanger. De aftrap met Flagellum Dei laat al meteen horen hoe log en basserig de sound plots geworden is. Neo-thrash met logge grooves, maar vocalen en solo’s die me dit keer meer richting Slayer doen denken. Op Fire Walk With Me duikt meteen de eerste verrassing op met James Rivera van Helstar die op de tweede helft van het lied opduikt. Persoonlijk vind ik het niet samen gaan met de zangstijl, en dit is inhoudelijk ook een vrij taai lied, maar fijn dat ze een gast als deze te strikken krijgen. Hetzelfde geldt voor We Will Prevail, waar ex-Testament-lid Glen Alvelais wat stukken voor zijn rekening neemt. Niet dat dit ergens ook maar een tel klinkt als die Bay Area-band hoor, maar het toont wel aan dat deze heren hun werk serieus nemen.

En wat mij betreft mag Eversin ook gerust trots zijn op wat er van geworden is anno 2015. Deze band blijft soms nog wat taai en repetitief aanvoelen in de constructies en soms klinkt deze neo-thrash wat onsamenhangend en minder to the point, maar je kan deze plaat gerust meermaals beluisteren zonder er een slecht gevoel bij te hebben. De zanger heeft zich immens herpakt, de logge grooves gaan er sowieso wel in bij de liefhebbers van het genre, maar het is wel wat veel van hetzelfde laken een pak en levert niet genoeg impact. Toch tel ik er met plezier vijf punten bij voor deze evolutie.

Tracklisting:

Eversin – Trinity: The Annihilation

  1. Flagellum Dei
  2. Fire Walk With Me
  3. Chaosborn
  4. We Will Prevail
  5. Crown of Nails
  6. Beneath an Atomic Sun
  7. Litanies of War
  8. Trinity

Line-up:

  • Ignazio Nicastro – Bas
  • Giangabriele Lo Pilato – Gitaar
  • Angelo Ferrante – Zang

Links: