Nightfell – Darkness Evermore

Nightfell – Darkness Evermore
20 Buck Spin, 2015

Het Amerikaanse duo wat sinds 2012 opereert onder de naam Nightfell bracht begin vorig jaar haar debuut The Living Ever Mourn uit. Nu, anderhalf jaar later, komt de tweede uit. Ze houden het tempo er dus goed in.

Qua releases dan want de muziek op Darkness Evermore bevat veel trage elementen. Niet alleen zijn de riffs traag en slepend, hetzelfde kan gesteld worden van het vocale gedeelte. Voor het merendeel worden deze met ingehouden woede gegrunt. Daarnaast zijn er akoestische passages en een viool toegevoegd. Soms haalt dat de vaart uit de muziek. In het geval van Nightfell echter, vormen ze een prima toegevoegde spanningsboog.

Darkness Evermore is daarmee geen gemakkelijke plaat geworden. Het is er eentje om je tanden in te zetten. Waarschijnlijk is er ook geen groot publiek voor. De muziek bevat teveel snelle stukken voor pure-doomliefhebbers en is te traag voor deathmetal-liefhebbers. Het zal beide heren weinig uitmaken vermoed ik. Dit is niet bedoeld voor een groot publiek en/of om mee door te breken. Enkel is dit voor degenen die zich laven aan naargeestige klanken en zich laten onderdompelen in muzikale gekte. Zij kunnen zich wenden tot Nightfell.

Tracklisting:

Nightfell - Darkness Evermore

  1. At Last
  2. Ritual
  3. Cleansing
  4. Rebirth
  5. Eulogy
  6. Collapse

Line-up:

  • Todd Burdette – Vocalen, gitaar, basgitaar
  • Tim Call – Drums, vocalen

Links: