Black Feast – Larenuf Jubileum

Black Feast – Larenuf Jubileum
Nuclear War Now! Productions, 2015

Hoewel het Finse Black Feast er ondertussen het bijltje bij heeft neergelegd zonder ooit een full length album te produceren, heeft Nuclear War Now! toch besloten om enkele ep’s en demo’s beschikbaar te stellen voor het publiek. Larenuf Jubileum bevat typische NWN! muziek: blackened death die zo smerig klinkt dat je achteraf je oren wilt gaan uitkuisen.

Verwacht geen diepgang, mystiek of techniciteit. Black Feast is een beetje Antediluvian, maar dan nog simpeler en platter. De productie is zoals te verwachten grotendeels afwezig; daar het vooral om demo’s gaat, lag de lat sowieso niet al te hoog. De bijwijlen interessante riffs komen maar zelden echt tot hun recht en ook het drumgeluid verzandt grotendeels in cimbalentrommelarij. Zwakste punt is echter het vocale werk, zanger Nocturnal Sound of Graveyard Incantation (true story) klinkt als een blaffende hond en overstemt zijn collega’s doorheen de inhoud van deze cd.

Voor wie het echte primitieve en extreme werk wel kan smaken is Black Feast een dikke aanrader. Ik verkies mijn blackened deathmetal met iets meer diepgang en iets meer productie, maar als rotte blackriffs met een stevige deathmetal saus voldoende zijn, ben je hier aan het juiste adres. Luistertips: Diabolus en Fornication, vanwege de iets overtuigendere songwriting.

Tracklisting:
 Black Feast - Larenuf Jubileum

  1. Ortni: Church of Darkness
  2. Hideous Morbidity
  3. Cemetery Profanation
  4. Into the Lair of Baphomet
  5. Necrosabbath
  6. Black Blood of Impurity
  7. Fornication
  8. Slaughter
  9. Mortuary Ghoul
  10. Hideous Morbidity
  11. Necrosabbath
  12. Celebration of Death
  13. Diabolus
  14. Fornication

Line-up:

  • Nocturnal Soul of Graveyard Incantation – Vocalen, gitaar, keyboard
  • Grotesque Demon of Darkness and Damnation – Drums
  • Demonomancer of the Rising Curse of Witchery – bas, vocalen

Links: