All Comes Down – Perceptions

All Comes Down – Perceptions
Eigen beheer, 2015

Het Rotterdamse All Comes Down is een vrij jonge band. Drie jaar geleden opgericht en na een eerste demo en een hele rits optredens komt deze maand in eigen beheer de eerste ep uit. Hierop presenteert de band haar stijl: stevige rock met stoner-invloeden en een goede dosis eigenzinnigheid.

De vijf nummers op Perceptions staan allemaal bol van de spanning. Bij aanvang van elk nummer voel je als luisteraar dat het een wending krijgt, het is alleen de vraag welke. Knap gedaan! Maar het is slechts een van de troeven waar All Comes Down over beschikt. De andere twee zijn het authentieke en krachtige stemgeluid van Zjantal Ypma. Met haar stem weet zij de songs van goede en melodieuze zanglijnen te voorzien waardoor ook de stoner-gedeeltes interessant blijven.

Verder is er een subtiele hoofdrol voor de gitarist, die in principe alleen maar zijn lijntjes over de solide ritmesectie hoeft te leggen maar dat doet met eenvoud en souplesse. De subtiele solo’s zijn niet van het standaard soort waarin tot vervelens toe wordt geëtaleerd hoe snel er gespeeld kan worden, maar helpen mee de spanning erin te houden.

Opener en titelnummer weet de aandacht direct vast te grijpen en is direct het beste nummer van deze ep. Het zou het goed doen op de radio maar kan ook zomaar een menigte op een festival in beweging krijgen. In het daaropvolgende Idiosyncrasy en On The Ede wordt iets gas teruggenomen en komt er een onderhuidse spanning opzetten die je als vanzelf naar het puntje van je stoel brengt. In de laatste twee nummers wordt een eindsprintje ingezet en vallen de laatste stukjes op hun plek.

All Comes Down doet me denken aan een kruising van de rock die Anouk brengt, het eigengereide van een band als Bettie Serveert en het zompige geluid van Kyuss. Met Perceptions is de interesse gewekt. Hopelijk lukt het om dit product op de radio te krijgen en veel te spelen. Dan ben ik benieuwd hoe een volledige cd gaat klinken.

Tracklisting:

All Comes Down - Perceptions

  1. Perceptions
  2. Idiosyncrasy
  3. On The Edge
  4. Agony
  5. Tidal Wave

Line-up:

  • Zjantal Ypma – Vocalen
  • Erik Fridzema – Gitaar, vocalen
  • Lester de Bats – Basgitaar
  • Peter Robbemond – Drums

Links: