Sin of Night – Take the Snake

Sin of Night – Take the Snake
Agoge Records, 2015

Sin of Night, bij zo een bandnaam krijg je meteen zin om een ander genre op te zoeken. De titel van de plaat laat ook weinig aan de verbeelding over, net als de outfits van de vier dames in kwestie. Dat laatste is helaas het meest positieve aan gans deze band.

Zeg ervan wat je wil, het is en blijft een hoopje doodsimpele rock met een metaalglans uit de jaren tachtig. De “zangeres” mekkert dan nog eens als een vroegrijpe tiener die mee bleirt met Kind Diamond, hetgeen dit plaatje zo goed als onbeluisterbaar maakt. Een nummer als Grindhouse is ideaal voor een typische Italiaanse jaren tachtig horror B-film, alleen al door de soundtrack krijg je de daver om het lijf. Girlschool draait zich om in het graf.

Ik zeg niet dat ze achter een raam moéten gaan zitten, maar zelfs dat zou een betere zet zijn voor hun internationale carrière dan deze Take The Snake. Je hoeft me niet te geloven trouwens, al is het wel de waarheid en niets dan de waarheid. Keihard overslaan, dit Sin of Night. Keihard. En terug de keuken in jullie vier, pronto!

Tracklisting:
Dirk Serries

  1. The Fallen (Genesis 3:1-13)
  2. Suicide
  3. Grindhouse
  4. Oh My Mind
  5. The Flame of Rock ‘N’ Roll
  6. Iron Sunset
  7. Snake’s Daughters
  8. Coming Home
  9. Criminal Eyes
  10. Whiskey Dreams
  11. Unrepetant Sinner

Line-up:

  • Aivil – Zang
  • Julie – Gitaar
  • Electra – Bas
  • Noemi – Drums

Links: