Gama Bomb – Untouchable Glory

Gama Bomb – Untouchable Glory
AFM Records, 2015

Er zijn bands die hun tijdgeest mee hebben, bijvoorbeeld omdat de stijl waarin ze spelen al populair is, danwel omdat ze meeliften op het succes van andere bands. En dan is daar Gama Bomb. Opgericht in 2002 in een tijd dat thrashmetal al lang over het hoogtepunt heen was en het al lang niet meer cool was om puntige galop-riffs over schreeuwerige zang te spelen.

Wars van trends doen deze Ieren na al die jaren nog steeds waar ze goed in zijn. Geholpen door een puntgave productie spuwen zij hun twaalf nummers uit. Het adagium dat bij oprichting gold (geen cleane gitaren, ballads of synthesizers) houdt nog steeds stand. Sterker nog, veel furieuzer gaat het niet worden. Zwaar leunend op de muzikale vakbroeders van Overkill en (oude) Exodus raast het voort. Uitschieters op deze cd? Natuurlijk niet mijnheer! Alle twaalf zijn ze even goed.

Live gaat dit er ongetwijfeld in als gepeperde koek. Als daar net zo opzwepend wordt gemusiceerd als op Untouchable Glory zal het Gama Bomb weinig moeite kosten om elke zaal of festivalweide te doen kolken. Dit is thrash zoals het moet zijn: goed gitaarwerk, prima zanglijnen, scheurende solo’s en weinig serieuze teksten. Niets meer aan doen heren. En houd dat adagium er in!

Tracklisting:

Gama Bomb - Untouchable Glory

  1. Ninja Untouchables/UntouchableGlory
  2. Avenge Me
  3. Glory Drinkers Inc.
  4. My Evil Way
  5. Tuck Your T-Shirt
  6. Right The Night
  7. She Thing
  8. Witching Mania
  9. James Joints
  10. Raging Skies
  11. I Will Haun You
  12. After The Fire

Line-up:

  • Phylli Byrne – Vocalen
  • Domo Dixon – Gitaar
  • John Roche – Gitaar
  • Joe McGuigane – Basgitaar, vocalen
  • Paul Caffrey – Drums

Links: