Decrepit Birth – Polarity

Decrepit Birth – Polarity
Nuclear Blast Records, 2015

Het gouden schijfjes-festijn bij Nuclear Blast is duidelijk nog niet achter de rug. Gelukkig slagen ze er in Duitsland in om enigszins relevante muziek heruit te geven op overbodig gekleurd plastiek. Decrepit Birth ligt al tijden op z’n gat, maar Polarity is natuurlijk nog steeds een lekker album.

Technische deathmetal op een hoog tempo met voldoende brutaliteit om ook de iets zwaardere fan te plezieren. Zo heb ik dit album mooi in één zin samengevat. In 2010 was dit soort brutale techdeath nog alomtegenwoordig en daarom dat Decrepit Birth ook een relatieve bekendheid kon uitbouwen op basis van drie albums. Waarom Polarity door Nuclear Blast werd verkozen boven Diminishing Between Worlds is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk werd voor het meest recente en dus meest moderne album gekozen. Zo hoopt Nuclear Blast nog een graantje mee te pikken in afwachting van nieuw werk van deze Amerikanen, want veel hebben ze er nog niet aan gehad.

Overigens heb ik me eens laten wijsmaken dat goud een goede investering is in onzekere economische tijden. Dat kan misschien een motivatie zijn om dit type van overbodige herdrukken aan te schaffen?

Tracklisting:
 Decrepit Birth - Polarity

  1. (A Departure of the Sun) Ignite the Tesla Coil
  2. Metatron
  3. The Resonance
  4. Polarity
  5. Solar Impulse
  6. Mirroring Dimensions
  7. A Brief Odyssey in Time
  8. The Quickening of Time
  9. Sea of Memories
  10. Symbiosis
  11. Darkness Embrace

Line-up:

  • Bill Robinson – vocalen
  • KC Howard – drums
  • Joel Horner – bas
  • Dan Eggers – gitaar
  • Matt Sotelo – gitaar, bas, keyboards

Links: