St. Prostitute – Glorified

St. Prostitute – Glorified
Mighty Music, 2015

Waar je een jaar of dertig geleden voor je portie feestmetal voornamelijk op de Amerikaanse Sunset Strip moest wezen, kun je tegenwoordig een stuk dichter bij huis blijven en naar Scandinavië afreizen. In Denemarken treffen we St. Prostitute aan, dat zijn tweede langspeler brengt, getiteld Glorified.

Een hoop melodieën, veel gitaren, veel vrolijkheid en cleane, ietwat schreeuwerige zang. Het zijn ingrediënten die de meeste glam-/sleaze-rockbands gebruiken. Wat is dan het gene dat St. Prostitute anders maakt dan al die andere bands? Nou, niets eigenlijk. Glorified ontstijgt nergens de middenmoot en er zijn genoeg albums die het genre stukken beter vertegenwoordigen. De twaalf aanwezige tracks zitten allemaal wel aardig in elkaar, maar ook niet meer dan dat. Zo’n drie kwartier is het een aangenaam achtergrond muziekje, zonder op de voorgrond te kunnen treden. L.A. Party is het nummer dat nog het meest in de buurt komt, maar dat mist net dat stukje extra power om echt te knallen.

De heilige hoeren uit Denemarken doen erg hun best, maar weten op Glorified niet helemaal te overtuigen. Gevolg is dat je weer aangewezen bent op de oude meuk die thuis op je wacht.

Tracklisting:
 St. Prostitute - Glorified

  1. Farewel & Goodbye
  2. Red Car
  3. City Lights
  4. All Mine
  5. L.A. Party
  6. Dead By Rock ‘n’ Roll
  7. Running With Scissors
  8. Suicide Girl
  9. Leech
  10. Prima Donna
  11. Scream
  12. Such A Bliss

Line-up:

  • Fussy Korsholm – Zang & Gitaar
  • Morten Korsholm – Gitaar
  • Kris Freeze – Gitaar
  • Jones Bak – Bas
  • Jack Andy – Drums

Links: