King Parrot – Dead Set

King Parrot – Dead Set
Agonia Records, 2015

Via een collega kreeg ik de tweede cd van dit Australische vijftal doorgespeeld. Betreffende collega vond het een mix van thrash, death en grind en op het vocale gebied Macabre-achtig. Nou, dat smaakt mij wel. En als het dan op een kwaliteitslabel als Agonia wordt uitgebracht, kan het haast niet meer stuk.

Gelukkig blijkt al het beloofde uit te komen. De vocalen zijn inderdaad zwaar beïnvloed door Macabre. Hoewel je ook kunt zeggen dat een dergelijke stijl niet valt na te doen. Je hebt het, of niet. Een imitatie valt al gauw door de mand en daar is bij King Parrot geen sprake van. Ik neem dan ook aan dat Sick In The Head, een van de hoogtepunten op Dead Set, een autobiografische tekst is.

Voor de productie tekent ene Phil Anselmo die de band op liet nemen in zijn eigen studio en dan weet je eigenlijk al genoeg. Het geluid is dik in orde en klinkt lekker brutaal en direct hetgeen perfect past bij de sfeer die wordt neergezet. Dat Anselmo de band ook op andere manieren steunt kun je hieronder zien.

Dead Set is een lekkere cd geworden, ietwat aan de korte kant misschien. Dat neemt niet weg dat er genoeg te genieten valt. Aanraders: Hell Comes Your Way waarin flink wordt gescholden met woorden die niet voor minderjarigen bedoeld zijn en Home Is Where The Gutter Is waarin naast Macabre ook de Overkill invloeden zich doen gelden. Voor een band die pas sinds 2011 meedoet, een goede prestatie!

Tracklisting:

King Parrot - Dead Set

  1. Anthem Of The Advance Sinner
  2. Need No Savior
  3. Hell Comes Your Way
  4. Like A Rat
  5. Tomorrow Turns To Blood
  6. Home Is Where The Gutter Is
  7. Sick In The Head
  8. Punisher
  9. Reject
  10. Dead Set

Line-up:

  • Youngy – Vocalen
  • Mr. White – Gitaar
  • Squiz – Gitaar
  • Slats Everyday – Basgitaar
  • Todd “Crickey” Hansen – Drums

Links: